Krůta s medem a pomeranči
Suroviny: 2 horní krůtí stehna, polévková lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru, 2 polévkové lžíce medu, cibule, 1 polévková lžíce másla, kousek pórku (asi 20cm), malá cuketa a šťáva ze dvou pomerančů.
Postup: Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a pórek, přidáme vykostěné maso (bez kůže) a osmahneme. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, 2 lžíce medu, sůl a zázvor a vše lehce podlijeme vývarem, který jsme si udělali ze zbylých kostí a kůže. Dusíme dokud nebude maso měkké. Potom to odstavíme z plotny, chvilku necháme zchladnout a zalijeme to šťávou ze dvou pomerančů.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka