Sedmihradské zelí

1 kg vepřového masa, 2 sáčky kysaného zelí, 5 varných sáčků rýže, 5 cibulí, hlavičku česneku, jeden a půl deci oleje, gulášové koření, sůl, půl litru šlehačky nebo smetany, vejce a klobásku. Asi padesát minut samostatně dusíme kysané zelí a potom ho scedíme. Uvaříme zvlášť rýži. V kastrolku na oleji si osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a vsypeme a osmahneme vepřové maso nakrájené na nudličky. Potom přidáme koření, česnek utřený se solí a udusíme to do měkka ( pokud možno bez podlévání ). Připravíme si vymaštěný pekáč, na dno dáme polovinu toho zelí, na to vrstvu rýže, vrstvu masa a znovu vrstvu zelí, rýže a masa. Zalijeme to šlehačkou nebo smetanou a dáme to na 40 minut až hodinu zapéct do trouby. Tu vrstvu té rýže můžeme ještě vylepšit tou klobásou nakrájenou na plátky a vejcem natvrdo.