Staročeský hubník
Suroviny: 150g strouhanky, 3 žemle, 3 hrsti sušených hub, 3 vejce, sůl, mletý pepř, 100g másla, 250ml mléka, 2-3 stroužky česneku.
Postup: Houby namočíme přes noc do vody nebo mléka. V mléce rozkvedláme vejce a rozpuštěné máslo. Přidáme na kostičky nakrájené žemle, namočené houby, strouhanku, sůl, pepř, česnek. Tuto směs vylijeme do vymaštěného pekáče a zvolna pečeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.