Staročeský hubník

Suroviny: 150g strouhanky, 3 žemle, 3 hrsti sušených hub, 3 vejce, sůl, mletý pepř, 100g másla, 250ml mléka, 2-3 stroužky česneku.

Postup: Houby namočíme přes noc do vody nebo mléka. V mléce rozkvedláme vejce a rozpuštěné máslo. Přidáme na kostičky nakrájené žemle, namočené houby, strouhanku, sůl, pepř, česnek. Tuto směs vylijeme do vymaštěného pekáče a zvolna pečeme.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.