Turban lstivého Afgánce
1 větší hlávka bílého zelí, 10dkg anglické slaniny, 10dkg měkkého salámu, 10 dkg tvrdého sýra, 2 zelené papriky, 3 rajčata, sůl, pepř a sladká paprika. Z hlávky zelí oloupeme velké listy tak aby se nepotrhaly , zbytek zelí nakrájíme na kostky. Na kostky také nakrájíme slaninu, salám, sýr, papriky a rajčata. Vše co jsme pokrájeli smícháme dohromady, přidáme sůl a okořeníme pepřem a sladkou paprikou. Směs budeme nabírat do velkých listů zelí a přibalovat k sobě ( listy...směs...listy...směs ...atd. ) dokud nám nevznikne takový zelný míč. Tento zelný míč obalíme obvazem ( z lékárničky ) a dáme na 20 minut do vařící vody. Po 20 minutách vaření podáváme s chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.