Variace na šoulet
20 dkg čočky, 20 dkg rýže,3 cibule, půl paličky česneku, 15 dkg špeku nebo anglické slaniny, majoránku, pepř a sůl. Nejdříve si zvlášť uvaříme rýži v osolené vodě a čočku zvlášť v neosolené vodě. V hrnci osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova . Potom vsypeme uvařenou čočku a uvařenou rýži, vmícháme rozmačkaný česnek, nasypeme trochu majoránky, osolíme, opepříme podle chuti a pořádně promícháme. Podáváme s okurkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.