Vepřová kýta s kyselými jablky
Suroviny: Kotlety a kyselá jablka, olej, sůl a nějaké koření.
Postup: Kotlety lehce naklepeme a opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, nakrájíme na plátky a dáme do hrnce, podlijeme trochou vody a chvilku na mírném ohni dusíme (asi 5 minut). Potom je rozmačkáme vidličkou a dusíme dalších 5 minut. Maso okořeníme podle chuti, osolíme a servírujeme ho namazané jablky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.