Harrachovské kuriozity? Botovník, bobovka, nebo hollywoodský nápis

19. srpen 2015

Harrachov je turisticky poměrně hodně rušné město v podhůří Krkonoš. Právě v tomto horském městě mají kromě skokanských můstků i velké rarity – první český botovník a kousek Ameriky.

Okolí Harrachova nabízí i v létě spoustu atraktivních míst na výlet. V horkém letním dni se můžete zajít zchladit koupelí v Mumlavě u vodopádů, pak vyšlápnout kopec na Čerťák a řadu schodů na obří skokanský můstek Mamut, podívat se do výroby údajně nejstarší sklárny na světě, obdivovat skleněný zvon v kapli sv. Alžběty nebo si dopřát trochu adrenalinu na harrachovské bobové dráze. Ta vede lesem, což slibuje i příjemný stín.

Hned u bobovky najdete dvě velké turistické atrakce. První český botovník – strom, který má své větve ověšené starými vysloužilými botami turistů, cestovatelů a návštěvníků z různých koutů Česka i ze zahraničí.

Nápis Harrachov u bobové dráhy

„Máme ho tu už dva roky - je tu pro všechny, kteří chtějí v Harrachově zanechat svou stopu,“ komentuje neobvyklý strom Jan Vodseďálek, provozní harrachovské bobovky.

Podle Vodseďálka u návštěvníků sklízí úspěch i obří nápis Harrachov vyvedený v hollywoodském stylu, který v těsném sousedství botovníku – hned na protější mezi. Na památku se u něj můžete vyfotit i vy.

autor: Jaroslava Mannová
Spustit audio