Čím déle to dělám, tím víc věcí mě překvapuje, říká ředitel záchranky Ústeckého kraje Ilja Deyl

14. prosinec 2016
Haló, tady 112

Ilja Deyl začínal před 41 lety jako lékař na anesteziologicko-resuscitačním oddělení ústecké nemocnice. Teď řídí Zdravotnickou záchrannou službu Ústeckého kraje.

Roky a roky už pracuje na záchrance. Nejdříve jako lékař, v současné době jako ředitel Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje.

„To už vás nic nemůže překvapit,“ říká redaktorka Veronika Králová. „Naopak. Čím déle to člověk dělá, tím víc věcí ho překvapuje,“ moudře odpovídá Ilja Deyl.

Kromě funkce ředitele Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje stále ještě působí i jako lékař. V dětství si samozřejmě na doktora hrál, ale nebyl to jeho jediný sen.

„Chtěl jsem být kosmonautem a dokonce jsem měl jako dítě i ambice být prezidentem. Tuhle ambici jsem ale už dávno ztratil,“ vzpomíná s úsměvem Deyl a dodává: „Nelituju, že jsem se na to dal. Asi bych se tak rozhodl, i kdybych měl druhou možnost volby.“

Ilja Deyl na konferenci

Zná i situace, ve kterých jde o život nejen pacientovi, ale také jeho zachráncům. Proto strach považuje za přirozený. Záchranáři s ním prý musí umět bojovat, aby neovlivnil jejich práci.

Spustit audio