Děčínu se splní víc než 30letý sen. Začíná stavba Vilsnické spojky

16. září 2016

Víc než půl miliardy korun bude stát tzv. Vilsnická spojka v Děčíně. Silničáři včera (15. 9.) slavnostně zahájili její stavbu. Na nový průtah městem čeká Děčín víc než 30 let. První práce na stavbě začnou v říjnu. Pokud půjde vše podle plánu, bude Vilsnická spojka hotová na jaře roku 2018.

V Děčíně začala dlouho očekávanou stavbu tzv. Vilsnické spojky. Má ulevit Ústecké ulici a napojit tranzitní dopravu ze silnice I/62 z Ústí nad Labem dál na Liberec, tak, aby nezatěžovala centrum města.

Podle Karla Rypla z firmy Silnice Group, která bude spojku stavět, začnou první práce 1. října. S prvními dopravními omezeními se pak počítá na nový rok.

„Povinností zhotovitele je, podle souhrnu smluvních dohod, do 14 dnů doložit závazný harmonogram, který řeší detailní harmonogram po týdnech a ve finále i po dnech. Takže v říjnu se opravdu bude pracovat na sítích,“ konstatuje Rypl.

Podle Jana Rýdla z ŘSD by měla být dopravní omezení spojená se stavbou co nejmenší. „Pokud je tady v provozu nový most, a my budeme v jeho těsné blízkosti pracovat, vždycky se budeme snažit vést dopravu tak, aby ten most byl plně v provozu,“ slibuje.

Vilsnická spojka je jen jedna část toho průtahu městem, který by měl ulevit cestě na Liberec. Další by měla být, ve směru na Liberec, takzvaná Folknářská spojka.

„V současné době potvrzuji, že máme zadání, na kterém pracujeme. Máme také dostatek finančních prostředků, abychom to udělali co nejrychleji a nejefektivněji,“ říká generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

autor: bach
Spustit audio