Do Vaňova se vrátí policisté. Dohlédnou na přechody u frekventované silnice Ústí - Lovosice

31. srpen 2015

Ústecký Vaňov čelí neustálému náporu tranzitní dopravy. Denně projede touto městskou částí několik tisíc aut a kamionů. Někteří obyvatelé mají strach přecházet silnici, která slouží jako objízdná trasa nedokončené dálnice D8. Na dopravu ve Vaňově před prázdninami dohlíželi policisté. Se začátkem školního roku by se tam měli vrátit.

Na začátku prázdnin byl provoz ve Vaňově mnohem menší, a to díky opravě silnice v Pražské ulici, kdy byl tranzit odkloněný. To už je ale minulost. Jak už před časem řekla Eva Bergerová z Vaňova, přejít přes silnici kousek od jejího domu je problematické.

„Hrozný, já jenom čekám, že tady někoho zabijou… A když už vás pustí, tak ten, co jede za ním, ho předjede a srazil by vás.“

Policisté tady hlídkovali u přístaviště především v květnu a červnu. O prázdninách sem jezdili hlavně na namátkové kontroly. Podle vedoucího ústecké policie Vladimíra Danyluka se se s novým školním rokem vrátí.

„Určitě se tam společně s městskou policií vrátíme, protože ta bezpečnost je priorita…“

Podle vedoucího ústecké dopravní policie Karola Kočárka, ke zklidnění dopravy by stačila jednoduchá řešení: „Přeznačení, nasvícení přechodu nebo přemístění radaru z pravé levé strany na pravou.“

Ústí nad Labem vyhlásí co nejdříve výběrové řízení na dodání nových radarů, určených právě pro Vaňov. O dalších opatřeních zatím není rozhodnuto.

„Ty ostatní úpravy jako nasvětlení přechodů nebo stavební úpravy, tam je to na další dobu, ale nicméně i na ně jsme připraveni.,“ doplňuje vedoucí ústeckého odboru dopravy Dalibor Dařílek.

autor: bach
Spustit audio