Lovosice chtějí příští rok postavit nové autobusové nádraží

11. květen 2016

Lovosice na Litoměřicku chtějí v příštím roce postavit nové autobusové nádraží. Takové jsou plány radnice, která teď připravuje žádost o evropskou dotaci. Bývalé vedení města už jednou podporu Evropské unie získalo, ale současné zastupitelstvo ji odmítlo a zrušilo projekt. Podle starosty Lovosic Milana Diana z hnutí ANO byl s cenou zhruba 38 milionů korun zbytečně drahý a připravili proto jiný.

„Není tu kam se schovat, nemáte možnost zeptat se na informace, není tu nic,“ komentuje současnou podobu lovosického autobusového nádraží Linda Žídková, která v Lovosicích žije.

„Zatím jsme ve fázi přípravy dotace, deadline je tam 2.9. Budeme doufat, že ty peníze získáme, stavět by se pak začalo v březnu 2017,“ věří starosta Lovosic Milan Dian z hnutí ANO.

Pokud město dotaci získá, vybuduje v místě současné plochy autobusového nádraží pět příčných stání. „Každé z nich bude mít svou zastávku, informační ceduli a elektronický informační panel a bude to částečně zastřešené,“ popisuje plány radnice Milan Dian a dodává: „Plánujeme také vytvoření nových parkovacích míst, budeme jednat i se SŽDC a když se to podaří, mohlo by tu v budoucnosti být i velké parkoviště pro cca. 50 aut.“

U autobusového nádraží radnice plánuje postavit také informační kiosek pro turisty a informační tabuli, ukazující jak odjezdy autobusů, tak odjezdy vlaků. Celá stavba nového autobusového nádraží by měla vyjít na zhruba 17,5 milionu korun.

autor: Lucie Valášková
Spustit audio