Nádražní budovy na Děčínsku čekají v nejbližších letech opravy za víc než sto milionů korun

19. září 2017

Na opravy nádražních budov na Děčínsku půjde v příštích letech víc než 100 milionů korun. Opravovat se budou i méně významná a menší budovy. Správa železniční dopravní cesty plánuje dát do pořádku v nejbližší době nádraží v Kytlicích–Mlýnech nebo v Mikulášovicích.

„Ty významnější stanice jsou v lepším stavu, a my se budeme snažit, aby se do lepšího stavu dostaly i ta menší nádraží. Na Děčínsku bychom v dalších dvou letech chtěli investovat 50 až 60 milionů korun,“ konstatuje Patrik Konopásek ze správy osobních nádraží pro Ústecký kraj SŽDC.

„V Rumburku plánujeme utratit 21 milionů korun. Součástí opravy bude i oprava kanalizace, střešního pláště, a zateplení fasády. Ve Varnsdorfu odhadujeme celkové náklady na 50 milionů korun,“ vyjmenovává mluvčí SŽDC Marek Illiaš.

Dělníci se chystají i na malá nádraží – jaká jsou třeba v Mikulášovicích, Benešově nad Ploučnicí, nebo Mlýny v Kytlicích na Českokamenicku. Dohromady by mělo jít v příštích letech do oprav nádražních budov na Děčínsku přes 130 milionů korun.

autor: dap
Spustit audio