V Ústeckém kraji startují elektronické registrace žádostí o „kotlíkové“ dotace

2. říjen 2017

Od 2. října mohou lidé v Ústeckém kraji elektronicky registrovat svoje žádosti o peníze na nový kotel. Kraj plánuje, že se ve třetím kole dotací rozdělí 156 milionů korun.

Ústecký krajský úřad dnes (2. 10.) začíná registrovat zájemce o peníze na nový kotel. Na webových stránkách krajského úřadu lidé najdou odkaz do sekce kotlíkových dotací.

Každý žadatel najde na webu veškeré potřebné podklady pro vyplnění žádosti. Tu pak musí do 10 dnů doručit vytištěnou a podepsanou na krajský úřad. Ale pozor – až od 31. října 2017 po 10:00, kdy oficiálně začíná příjem žádostí o kotlíkové dotace, a kdy také lidé mohou začít posílat elektronické žádosti o peníze na nový kotel.

Na které kotle bude možné peníze čerpat?

Letos budou moci lidé opět žádat o peníze na automatické kotle na uhlí a biomasu, také na kondenzační plynové kotle, a také na tepelná čerpadla. Podle typu kotle nebo topného systému se bude odvíjet výše dotace. Na kotel na uhlí a biomasu můžou lidé dostat až 75 tisíc korun. V případě tepelného čerpadla pak až 127 500 korun.

Kraj chce rozdělit z operačního programu životního prostředí celkem 156 milionů korun. Dostat by se tak mělo až na 1 700 zájemců o peníze na nový kotel. O dotaci se také můžou přihlásit lidé, kteří pořídili nový kotel od 15. července 2015.

autor: bach
Spustit audio