Tip na výlet: Zubrnice

10. duben 2014

Jarní sluníčko dokáže vytáhnout i městského člověk ven, do přírody. Navíc se blíží velikonoční svátky a my se vracíme k tradicím - pečeme mazance a beránky, barvíme vajíčka, děti chodí s pomlázkou… V dnešním tipu na výlet si dopřejeme přírody, velikonočních tradic a ještě spousty zajímavostí navrch - vydáme se totiž do Zubrnic!

Skanzen v Zubrnicích může nabídnout nejen lidové stavby, ale i krásné okolí. Ve skanzenu samotném najdete vodní mlýn, školu, špýchar, chmelařský statek, barokní studnu nebo dům s loubím, který slouží jako vzdělávací centrum.

12.-13. dubna se zde letos konají velikonoční slavnosti. Otevřeno je od 9:30 do 16:00. Na programu jsou pohádky Divadla z půdy, vystoupení folklórních souborů Horačky a Nisanka, pro nejmenší je připravená Liščí stezka a pro všechny možnost uvidět, i si vyzkoušet, některé tradiční zvyky – jako různé druhy zdobení velikonočních vajíček nebo pletení pomlázky.

0:00
/
0:00

Chybět nebude ani ochutnávka různých koláčů a dalších dobrot a pro milovníky železnice bude otevřená expozice starého nádraží.

A protože i meteorologové slibují na víkend přiměřeně slušné počasí, mohl by to být pěkný den - určitě lepší, než zběsilé jarní gruntování! Podrobnosti najdete na webu zubrnického skanzenu.

Spustit audio