Pánové bez vlasů, pečujte o pokožku hlavy. Jde o vaše zdraví!

3. květen 2016
Jak správně nakupovat

Žádné vlasy neznamenají nulovou péči. Také muži bez vlasů by měli pečovat o pokožku hlavy. Nepotřebují k tomu speciální kosmetiku, ale mohou a měli by používat krémy nebo tělová mléka, a chránit se tak nejenom v létě před škodlivým UV zářením.

„Musíme si uvědomit, že i když dojde ke ztrátě vlasů, tak pořád na hlavě máme pokožku hlavy – je to orgán lidského těla jako pleť na celém těle,“ vysvětluje vlasová stylistka Jana Burdová, proč je třeba starat se o pokožku hlavy. „Naopak je ještě citlivá, protože tam měly být vlasy a nejsou. Vlasy chrání zdraví pokožky,“ dodává Jana Burdová.

Řada mužů dělá chybu, když pokožce hlavy nevěnují dostatečnou péči. Nejde přece o zženštilost, ale o zdraví. Nejenom v létě by ochrana před UV zářením měla být samozřejmostí. Pokrývka hlavy, ochranné krémy s UV faktorem. To jsou prostředky, které mohou při prevenci rakoviny kůže hrát velkou roli. A nezapomeňme, že slunečnímu záření je nejvíce vystavena právě pokožka hlavy.

Krém, nebo pleťové mléko? Jak si vybrat konkrétní značku?

Plešatí muži v aplikaci krémů na hlavu rezignují. Chyba. Za prvé, nemůžete si mazat hlavu „krémem na paty". Vždy platí: co je vhodné na obličej, je vhodné i na pokožku hlavy. Na ostatní krémy, které jsou určeny na jiné partie těla, zapomeňte.

Po volbě krému na obličej už stačí vyzkoušet, který krém je vhodný právě pro vás. Namažete pokožku a vyčkáte 5 minut. Pak položíte na pokožku ubrousek. Jestliže je mastný, je krém pro vaši pleť hlavy příliš výživný a nevhodný.

autor: Veronika Dašková
Spustit audio