Černá zabijačková polévka
Začínáme na falešno...
Suroviny a postup: V dobrém vývaru rozmícháme a převaříme buď kousek tmavého prejtu nebo obsah jelítek, podle chuti dokořeníme - neměla by chybět majoránka a pepř, se solí opatrně, prejt bývá osolený dost a vývar sám o sobě je taky slaný. Pokud se nám zdá, že je v prejtu málo krup, předem si jich trochu uvaříme a do polévky přidáme. Kdysi se takhle náhražkově vařila tmavá polévka z konzerv s husí a kachní krví. Podáváme s chlebem.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka