Koláče zadělávané s majonézou
To by se dřívější kuchařky divily...
Suroviny a postup: Do 125 ml vlažného oslazeného mléka rozdrobíme 40 g droždí. Do mísy prosejeme 400 g hladké mouky, přidáme 4 rovné lžíce cukru, 3 žloutky, 1 malou krabičku majolky, trochu citronové kůry a soli a vzejitým kváskem zaděláme těsto a necháme vykynout. Jsou z toho 4 větší koláče na 2 plechy. Těsto rozdělíme na 4 díly, postupně vyválíme, potřeme nádivkou (tvaroh nebo mák, povidla nebo kombinace), okraje potřeme rozkvedlaným vajíčkem a ve vyhřáté troubě upečeme.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.