Kedlubnový salát se sýrovou omáčkou
Ani tady nemusíte nic vařit a obyčejnou kedlubnu povýšíte na první schůdek ke gastronomickému nebi…
Suroviny:
200 g sýra Niva
2 lžíce vody
3-4 lžíce octa
4 lžíce oleje
1 lžíce hořčice
1 menší cibule
mletý pepř
event. špetka cukru
3-4 kedlubny
Postup:
1. Nivu nastrouháme do mísy, přidáme olej, vodu, ocet, jemně nakrájenou cibuli, hořčici, pepř a špetku cukru. Podle chuti je možné i dosolit, ale sýr sám o sobě je slaný dost. Vyšleháme dohladka.
2. Do mísy nahrubo přistrouháme oloupané kedlubny, promícháme a podáváme s kouskem pečiva podle chuti.
Dobrou chuť vám přeje Jana Nováková a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.