Caprese
Zní to italsky a božsky italsky to taky chutná. Tento pokrm můžete podávat jako předkrm nebo jako lehkou letní večeři.
Suroviny:
1 mozzarella
5 cherry rajčátek
dobrý olivový olej s bazalkou
balsamico – krém kalamata s příchutí fíků
plátky rohlíků
Postup:
1. Sýr mozzarellu vyjmeme z nálevu, necháme okapat a nakrájíme na plátky.
2. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky nebo půlky.
3. Narovnáme sýr i rajčata na talířek, pokapeme bazalkovým olejem a dozdobíme balsamikovým krémem s příchutí fíků. Tento krém je hustší a chuťově jemnější než samotný ocet balsamico – volte podle své chuti.
4. Rohlík nakrájíme na šikmé plátky, nasucho krátce z obou stran opečeme, přidáme na talíř a pokapeme bazalkovým olejem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.