Dušené hovězí zase jinak

Suroviny: 250-300 g hovězího zadního masa, 1-2 petržele – asi 100 g, sklenka kefíru, lžíce másla, asi 10 g hladké mouky, lžička soli a voda.

Postup: Petržel očistíme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na rozpuštěném másle. Pak přidáme na kousky nakrájené hovězí maso, podlijeme vodou (stačí necelý půllitr, je lepší podlévat horkou vodou), osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka. Tlakový hrnec to ještě urychlí. Udušené maso pak děrovanou naběračkou vyndáme na teplý talíř a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v kefíru, necháme provařit a hned podáváme.

Dobrou chuť vám přeje Kateřina Ciprová a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.