Houby v pivním těstíčku
Suroviny: Půl kg houbových hlaviček, sůl, pepř, hladká mouka na těstíčko: 200 g polohrubé mouky, 200 ml piva, 2 vejce, olej na smažení.
Postup: Houbové hlavičky spaříme vařící vodou a necháme na sítu okapat. Pak osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a pak smočíme v těstíčku z polohrubé mouky, piva a rozkvedlaných vajec. Smažíme v rozehřátém oleji do zlatova.
Dobrou chuť vám přeje Radka Sluková a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.