Houby v pivním těstíčku

Suroviny: Půl kg houbových hlaviček, sůl, pepř, hladká mouka na těstíčko: 200 g polohrubé mouky, 200 ml piva, 2 vejce, olej na smažení.

Postup: Houbové hlavičky spaříme vařící vodou a necháme na sítu okapat. Pak osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a pak smočíme v těstíčku z polohrubé mouky, piva a rozkvedlaných vajec. Smažíme v rozehřátém oleji do zlatova.

Dobrou chuť vám přeje Radka Sluková a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.