Hrášková rýže
Vegetariánský pozdrav – chutná i masojídkům po bohatých nedělních hodech.
Suroviny:
1 hrnek rýže
23 hrnky vody
1,5 hrnku mraženého hrášku
2 lžíce másla
sůl
parmezán nebo sýr Gran Moravia, Gran Padano
Postup:
1. Rýži na sítu propláchneme vodou, v kastrolu ji zalijeme dvěma hrnky vody, osolíme a přidáme lžíci másla.
2. Přivedeme k varu, stáhneme oheň a po 5 minutách dáme kastrol s pokličkou do peřin - pod deku na 20 minut.
3. Pak na sítu prolijeme mražený hrášek horkou vodou, vmícháme ho do hotové rýže a zamícháme i druhou lžíci másla.
4. Na talíři jednotlivé porce sypeme parmezánem nebo podobným sýrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka