Játrové karí

Karí se prý dá udělat ze všeho, tak proč nevyzkoušet jatýrka?

Suroviny:
500 g kuřecích jater
1 menší cibule
2-3 jablka, raději kyselejší
2 lžíce másla
karí koření
citronová šťáva
sůl

Postup:

1. Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky.

2. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme na ni játra a prudce opečeme.

3. Jablka nakrájíme na plátky, přidáme k játrům, okořeníme karím a společně vše podusíme, solíme až na konec.

4. Podáváme s rýží.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.