Segedínský guláš bez smetany

Segedínský guláš bez smetany - Foto: Stanislava Brádlová

Segedínský guláš bez smetanyFoto: Stanislava Brádlová

Je to původnější varianta a aspoň trochu spoří kalorie.

Suroviny:
350 g vepřového plecka
350 g libového bůčku
750 g kysaného zelí
2 cibule
1 pálivá paprika
2 stroužky česneku
mletá sladká paprika
sůl
sádlo pod cibuli – asi 2 větší lžíce
případně bílé víno 

Vaříme s rozhlasem

Postup: 

1. Obě cibule nakrájíme a jednu osmahneme na lžíci sádla a na tom opečeme kostky masa. Poprášíme je mletou paprikou, necháme dusit. Podle potřeby mírně podléváme – praví Maďaři používají bílé tokajské víno. 

2. Druhou nakrájenou cibuli osmahneme na další lžíci sádla, vložíme překrájené kysané zelí, nakrájenou pálivou papriku a udusíme. Nemáme-li pálivou papriku, doženeme chuť mletou ostrou paprikou. 

3. Měkké maso a zelí smícháme v hlubším pekáči, přidáme na plátky nakrájený česnek, zamícháme, podle chuti dosolíme a v rozehřáté troubě zapečeme. Nemělo by se zahušťovat moukou. 

Pořad: Vaříme se Slávkou  |  Stanice: Sever
Čas vysílání: pondělí-pátek 11:20  |  Délka pořadu: 3 minuty  
 

Nové články v rubrice

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace