Smetanové řízky

Řízky (ilustr. obr.) - Foto: Stanislava Brádlová

Řízky (ilustr. obr.)Foto: Stanislava Brádlová

Méně obvyklá úprava, ale chuťově nezklame.

Suroviny:
750 g vepřové kýty nebo panenky
1 vajíčko
1 lžička škrobu
200 ml smetany na vaření nebo raději šlehačky
pepř
karí
mletá sladká paprika
1-2 stroužky česneku
sůl
olej 

Vaříme s rozhlasem

Postup: 

1. Do vejce vmícháme koření a utřený česnek. 

2. Plátky masa potřeme touto směsí, naskládáme do misky, vlijeme zbytek marinády a v lednici necháme přes noc proležet. 

3. Druhý den řízky po obou stranách opečeme v rozehřátém tuku, naskládáme je na teplý talíř a do výpeku ještě vlijeme smetanu a necháme přejít var. Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami. 

Pořad: Vaříme se Slávkou  |  Stanice: Sever
Čas vysílání: pondělí-pátek 11:20  |  Délka pořadu: 3 minuty  
 

Nové články v rubrice

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Ústecký kraj
  Srážky: přeháňky, D8-92,0
  Srážky: přeháňky, D8-91,7
  Srážky: sněžení, D8-88,7

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2018 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace