Tokajský guláš
Suroviny: Půl kg vepřového masa na guláš, 400 g kysaného zelí, 3 rajčata, 1 větší zelená paprika, 2 dl kysané smetany, 25 g másla, lžíce mleté papriky, mletý pepř, cukr, sůl.
Postup: Rajčata spaříme vroucí vodou, sloupneme a nakrájíme na čtvrtky. Papriku nakrájíme na proužky a společně osmahneme na másle. Přidáme kostky masa, osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme, pak mírně podlijeme a dusíme pod pokličkou. Asi za 15 minut přidáme zelí (je-li příliš kyselé, přidáme trochu cukru) a mletou papriku a dodusíme. Podle potřeby podléváme horkou vodou. Na závěr vmícháme smetanu a prohřejeme. Příloha – brambory; ještě lépe chutná ohřátý.
Dobrou chuť vám přeje Kateřina Lišťanská a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka