Tvarohovo-jablečné knedlíčky

Knedlíky s ovocnou omáčkou - Foto: Věra Martínková

Knedlíky s ovocnou omáčkouFoto: Věra Martínková

Ovocné knedlíky nemusejí být jen ty klasické zabalované…

Suroviny:
400 g tvarohu
100 g krupičky
50 g polohrubé mouky
2 vejce
1-2 jablka
sůl
asi 200 g ovoce podle chuti na ovocný přeliv (jahody, borůvky…) (i mražené)
2 lžíce cukru
2 lžíce vody
1-2 lžičky citronové šťávy
pro dospělé lžíce ovocného likéru 

Vaříme s rozhlasem

Postup: 

1. Tvaroh elektrickými metličkami ušleháme s vejci a špetkou soli, pak vmícháme mouku a krupičku. Nakonec zapracujeme oloupaná nastrouhaná jablka. Těsto necháme 10 minut odpočinout. 

2. Připravíme ovocný přeliv – ovoce rozvaříme s cukrem a vodou, ochutíme citronem podle toho, jak kyselé ovoce už je. Pro dospělé přidáme ovocný likér a necháme přejít var. 

3. Dáme vařit vodu a do vroucí vody pak zaváříme kulaté knedlíčky z těsta. Velikost by měla být asi jako u švestkových knedlíků. Po 8 minutách varu jeden vyndáme a roztrhneme na zkoušku, jestli už je uvařený. 

4. Uvařené všechny knedlíčky roztrhneme, aby vyšla pára, a na talíři je přelijeme ovocnou omáčkou. 

Pořad: Vaříme se Slávkou  |  Stanice: Sever
Čas vysílání: pondělí-pátek 11:20  |  Délka pořadu: 3 minuty  
 

Nové články v rubrice

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Ústecký kraj
  Od 19.10.2017 10:55 do 11:30; D7 - 75.7km na trase Bitozeves - Chomutov; varování o výskytu nebezpečných vozidel zrušeno; jedoucí OA na Prahu.
  silnice I/13, v katastru obce Klášterec nad Ohří, okr. Chomutov, oprava povrchu vozovky, zúžené jízdní pruhy, Od 18.10.2017 08:00 Do 08.12.2017 23:59, částečná uzavírka silnice I/13, okr. Chomutov v místě: ...
  silnice I/13, v katastru obce Klášterec nad Ohří, okr. Chomutov, oprava povrchu vozovky, zúžené jízdní pruhy, Od 24.10.2017 08:00 Do 08.12.2017 23:59, částečná uzavírka silnice I/13, okr. Chomutov v místě: ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace