Soutěžte s Radiožurnálem a najděte pod stromečkem zlatou cihlu!

31. prosinec 2012
Zlaté momenty

Letos si připomínáme 20. výročí vzniku samostatné České republiky. Jak dobře známe novodobé dějiny? A které okamžiky považujeme za opravdu důležité pro naši zemi? Připomeňte si zlaté momenty republiky spolu s námi a zapojte se do soutěže o zlatou cihlu, automobil nebo zájezd do Maroka. Připomeňte ostatním zlaté momenty dle vašeho výběru a hrajte o elektronickou čtečku.

Soutěžit můžete od 26. listopadu do 23. prosince. Od pondělí do soboty vždy v 10.55 hodin zazní ve vysílání jedna soutěžní otázka, kterou položí host Radiožurnálu. Odpovídat budete moci až do 9 hodin následujícího dne (v případě otázky vyhlášené v sobotu až do pondělí). Soutěžní otázku si můžete kdykoliv připomenout na www.zlatemomenty.cz, kde najdete i úplné znění pravidel a také další informace k tématu.

Své odpovědi posílejte pomocí SMS na číslo 907 77 06. Tvar soutěžní SMS začíná slovem ZLATO, následuje písmeno podle zvolené odpovědi, tedy A nebo B nebo C a vaše Jméno Příjmení. Cena jedné zprávy je 6 Kč včetně DPH.

Vítěz každého dne soutěže musí nejen správně odpovědět, ale také se časem poslání SMS trefit do zlatého momentu. K jeho výpočtu jsme si „vypůjčili“ díla a okamžiky některých našich osobností – například počet her Václava Havla, českých památek na prestižním seznamu UNESCO nebo góly, které česká reprezentace střelila na fotbalovém Euru v roce 1996.

zlatá cihla

Zapojit se můžete kdykoliv

Ve vysílání Odpoledního Radiožurnálu ve 12.45 hodin (poslední den, v sobotu 22. prosince, pak v 9.50 hodin) vyhlásíme vítěze otázky z předešlého dne. Tomu zavoláme a položíme pět otázek, které rozhodnou o jeho účasti v semifinále. Do něj postoupí dva nejlepší z každého kola.

Soutěžní kola jsou celkem čtyři:
1. kolo: 26. listopadu – 1. prosince
2. kolo: 3. prosince – 8. prosince
3. kolo: 10. prosince – 15. prosince
4. kolo: 17. prosince – 22. prosince

Semifinalisté se mezi sebou utkají o nedělích 2., 9., 16. prosince a naposledy v sobotu 22. prosince v 10.35 hodin ve Víkendovém Poledním Radiožurnálu. Do finále se z každého semifinále probojuje ten, kdo si nejlépe poradí se soutěžními otázkami.

Zlatá cihla o zlaté neděli

O hlavní cenu se bude soutěžit 23. prosince, symbolicky na zlatou neděli, kdy se finalisté setkají ve studiu Radiožurnálu. Fandit jim můžete od 10 hodin. Celé Grand finále budou moderovat Lucie Výborná a Jan Pokorný.

Vítěz získá cihlu z ryzího zlata o váze 250 gramů. Pro stříbrného soutěžícího je připraven automobil Ford B-MAX a pro třetího pak zájezd do Maroka za zlatem pro dvě osoby. Bramborové místo odměníme společenskou hrou Zlaté Česko, tabletem a autorádiem.

Během Grand finále vyhlásíme také výherce ceny pro věrného posluchače, který nám během soutěže poslal správnou odpověď na všechny (nebo na nejvíc) otázek. Také pro něho máme deskovou hru Zlaté Česko, tablet a autorádio. A navíc všichni výherci denních otázek, kteří nepostoupí do Grand finále, dostanou drobnou cenu útěchy.

Ve vysílání zavzpomínáme na stěžejní momenty České republiky, ale jistě jste i vy prožili zlatý moment, o který byste se s námi chtěli podělit. Pomocí aplikace na naší stránce na Facebooku budete moci sdílet fotky důležitého okamžiku svého života a také hlasovat. Po skončení soutěže vybereme výherce, který dostane čtečku knih.

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: šše
Spustit audio

Více z pořadu