Dopisy s razítkem z Milostína dostávají zamilovaní i filatelisté

9. únor 2015

Asi nejvíc zaměstnaná pošťačka v České republice je v těchto dnech Andrea Holátková z Milostína na Rakovnicku. Milostínská pošta totiž u příležitosti blížícího se svátku zamilovaných svatého Valentýna dává na obálky takzvaná příležitostná razítka. Každý rok razítka vypadají jinak, pokaždé je ale na nich milostný motiv.

Pošta v obci s romantickým názvem Milostín rozdává i letos na dopisy zamilovaná razítka. S blížícím se svátkem zamilovaných, který připadá na 14. února, do Milostína na Rakovnicku chodí desítky dopisů. Lidé tak mohou udělat radost svým blízkým radost tím, že jim přání přijdou ve speciálně orazítkované obálce.

Zájem o originálně upravenou obálku mají i filatelisté. Letos je na razítku obrázek koček se srdíčky. Jak to funguje? Musíte vložit ofrankované dopisy do větší obálky a poslat do Milostína. Tam pošťačka dopisy označí speciálním razítkem a pak už putuje přání ke správnému adresátovi. „Před pár lety jsem příležitostným razítkem orazítkovala i 2.000 dopisů, poslední roky to ale slábne, lidé posílají kolem 1.200 dopisů. Je to škoda, myslím, že by si lidé měli udělat čas a vzpomenout si,“ říká pošťačka Andrea Holátková, která v Milostíně pracuje.

Razítko z pošty Milostín

Poslední příležitost letos získat příležitostné razítko máte v sobotu 14. února na Valentýna, kdy bude pošta otevřená. Dojet si pro něj můžete i osobně.

Spustit audio