Je to andělský pokrm. Kuřecí prsa s hráškovým pyré vychválil zpěvák Karel Bláha
Do přípravy kuřecích prsou s hráškovým pyré a restovanou zeleninou se pustil šéfkuchař pražské restaurace Dynamo Jakub Vlasák. Pod ruce mu koukali Naďa Konvalinková, Patrik Rozehnal a operetní zpěvák Karel Bláha. A během vaření bylo veselo.
Kuřecí prsíčka supreme
kuřecí prsa s kůží a kostí (kuřecí prsa supreme)
sůl
drcený pepř
olej
Postup:
Maso osolíme, opepříme drceným pepřem a na rozpálené pánvičce s olejem zatáhneme. Nejprve kůží dospod. Dopečeme v rozehřáté troubě na 140 stupňů po dobu 10 až 15 minut.
Hráškové pyré
čerstvý vyloupaný hrášek
cibule
kokosové mléko
sůl
pepř
Postup:
Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na másle. V průběhu přilejeme kokosové mléko. Přidáme hrášek, který povaříme, aby změknul.
Následně 15 až 20 minut mixujeme do hladka. Dobré je mísu položit do ledu, aby hrášek neztratil barvu.
Rozmixovaný hrášek můžeme ještě propasírovat, není to ale nutné. Na závěr dochutíme solí a pepřem.
Zelenina julienne
mrkve
červená cibule
cibule
zeleninový vývar
máslo
Postup:
Zeleninu očistíme a nakrájíme na velmi jemné nudličky.
Na rozpálené pánvi rozpustíme máslo a necháme zeleninu zpěnit. Můžeme ji také zastříknout zeleninovým vývarem, aby zelenina změkla. Pozor! Zelenina by měla zůstat křupavá.
Jak nakrájet zeleninu na julienne nožem?
Nejprve zeleninu (například petržel, celer, mrkev, pórek) nakrájíme na velmi tenké plátky, které následně nakrájíme na tenké proužky.
Restaurace Dynamo
Pražská restaurace vznikla roku 1999. V tom samém roce získala ocenění za design-interiér, který vytvořil Olgoj Chorchoj a Aleš Najbrt. V podniku šéfuje kuchyni Jakub Vlasák. Vaří hlavně evropskou kuchyni a každý všední den polední menu. V Podniku si také můžete dopřát obrovský výběr whisky a vín z Moravy a ze světa.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.