Deset Ukrajinců pracujících na Žďársku nemělo potřebné doklady. Policie je vyhostí

26. únor 2018
Zprávy z

Policie ve spolupráci s cizineckou policií provedla velkou kontrolu na Žďársku. V jedné z tamních firem pracovalo mimo jiné deset občanů Ukrajiny – osm žen a dva muži. Ani jeden z nich neměl potřebná povolení. Policie je proto nechá vyhostit ze všech států Evropské unie.

Cizinci ze Žďárska budou vyhoštěni. Policie na místě zkontrolovala více lidí.

„Hlídky cizinecké policie na místě zkontrolovaly několik osob – jednalo se o státní příslušníky Slovenska. Dále policisté zkontrolovali státní příslušníky Ukrajiny, kteří ve firmě pracovali prostřednictvím pracovní agentury,“ řekla mluvčí policie Dana Čírtková.

„V průběhu kontroly policisté zjistili, že deset státních příslušníků Ukrajiny nemá na místě povolení od úřadu práce ani jiný dokument, který by je opravňoval provádět pracovní činnost na území České republiky. Z tohoto důvodů bylo deset cizinců - jednalo se o osm žen a dva muže ve věku od 23 – 53 let - zajištěno a všichni byli eskortováni na Krajské ředitelství policie kraje Vysočina, kde byly s těmito osobami zahájeny úkony správního řízení ve věci správního vyhoštění z území členských států EU,“ dodala.

Případ není ojedinělý

V loňském roce provedla policie řadu kontrol, při kterých odhalila celkem 160 lidí, kteří neměli potřebná potvrzení.

„Nejčastěji se jednalo o pracovníky z Moldavska a z Ukrajiny, kteří zneužívali polská schengenská víza typu D a typu C. Nelegální zaměstnávání cizinců bylo zjišťováno průřezem všech okresů v rámci Kraje Vysočina.“

autor: mik
Spustit audio