Z Havlíčkova Brodu po hlavním tahu na severovýchod neprojedete. Ve Ždírci dnes uzavřeli most

14. srpen 2017
Zprávy z

Na Havlíčkobrodsku čeká od pondělka na řidiče další velké dopravní omezení. Na silnici I/34 v obci Nové Ransko, jen pár metrů od Ždírce, dnes uzavřou most přes řeku Doubravu. Původně ho začali opravovat, nakonec ale zjistili, že je v tak špatném stavu, že ho musí celý vyměnit. Uzavírka hlavní silnice na Pardubice a Hlinsko potrvá pravděpodobně do konce října.

U Ždírce nad Doubravou v pondělí ráno dělníci uzavírají most přes řeku Doubravu. Denně tudy ve směru od Havlíčkova Brodu na Hlinsko a Pardubice projedou tisíce automobilů. Konstrukce mostu je ale podle znaleckých posudků v takovém stavu, že musí celý dolů.

Objízdná trasa pro osobní automobily ve směru od Havlíčkova Brodu vede z Jitkova přes Střížov, Příjemky, Bílek a Sobíňov zpět do Ždírce po silnici II/345 a opačně to platí i pro jízdu ze severu na Brod.

Řidiči kamionů musí na dlouhou objížďku, která povede přes Žďár nad Sázavou a Havlíčkův Brod.

Ždírec nad Doubravou, most

Místních občanů, tedy lidí, kteří žijí ve Ždírci nad Doubravou a Novém a sousedním Starém Ransku se uzavírka také výrazně dotkne. „Bude to vadit i lidem v dalších obcích, jako je Slavětín, Jitkov, Oudoleň, Přibyslav. Pracují tady ve firmách,“ řekl Českému rozhlasu starosta Ždírce Jan Martinec. Ždírec je významným průmyslovým městem, kde je podle starosty asi patnáct set pracovních míst. Velké firmy jsou také v Novém a Starém Ransku.

autoři: vpo , mik
Spustit audio