Mo Farah zaběhl nejlepší letošní čas v závodě na 5000 metrů

Britský atlet Mo Farah je na olympiádu v Riu dobře připraven. Dvojnásobný olympijský vítěz zvítězil na mítinku Diamantové ligy v Londýně v závodě na 5000 metrů s nejlepším letošním časem 12:59,29. O nejlepší výkon roku se postarala také britská štafeta mužů na 4x100 metrů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dvojnásobný olympijský vítěz Mo Farah zvítězil na mítinku Diamantové ligy v Londýně v závodě na 5000 metrů

Dvojnásobný olympijský vítěz Mo Farah zvítězil na mítinku Diamantové ligy v Londýně v závodě na 5000 metrů | Zdroj: Reuters

Třiatřicetiletý Brit Mo Farah dorazil do cíle o více než patnáct vteřin dříve než krajan Andrew Butchart. Na třetí příčce skončil Američan Bernard Lagat.

„Přesně tohle jsem chtěl. Je skvělé před Riem vyhrát. Jsem v dobré formě, ale musím zůstat nohama na zemi. Během dvou týdnů se může stát cokoli. Hlavně musím být v klidu,“ řekl Mo Farah.

Britské kvarteto ve složení James Dasaolu, James Elllington, CJ Ujah a Adam Gemili zaběhli ve štafetě nejlepší čas roku 37,78, což je pouze o pět setin sekundy pomalejší čas než národní rekord.

Oštěpař Vadlejch poprvé vyhrál na Diamantové lize. Bolt potvrdil formu, Harrisonová zaběhla světový rekord

Číst článek

S ohromným náskokem doběhla v závodě na 200 metrů Nizozemka Dafne Schippersová s časem 22,13 v protivětru. O půl sekundy tak porazila druhou Tiffany Townsendovou.

Zajímavé bylo mužské finále na 110 metrů překážek, kde odstartovala pouze sedm mužů. V závodě byli diskvalifikováni hned dva sprinteři Lawrence Clarke a Jarret Eaton. Vítězem se stal Dimitri Bascou, který doběhl v čase 13,20.

Sprint na 100 metrů žen ovládla Marie Josee Ta Louová z Pobřeží slonoviny v čase 10,96. Stejný čas ji naměřili i v rozběhu. Poprvé v kariéře se dostala pod hranici jedenácti vteřin. Loni byla dvojnásobnou šampionkou afrických her na stovce i dvoustovce.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme