První šampionát, první placka. Nevěřil jsem, přiznává dálkař Juška

Dálkař Radek Juška si předčasně nadělil velký dárek k nedělním dvaadvacátým narozeninám. Mladý atlet na halovém ME v Praze poprvé v životě překonal osmimetrovou hranici, zajistil si tak stříbrnou medaili.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Juška na HME překvapil konkurenci, doskočil si pro stříbro

Radek Juška na HME překvapil konkurenci, doskočil si pro stříbro | Zdroj: ČTK

„Každý sní o placce. Ale je to první velký šampionát a první placka. Sám jsem tomu moc nevěřil,“ přiznal se stříbrný český medailista Radek Juška.

O medailovém úspěchu rozhodl hned jeho první pokus v soutěži dlouhý 810 centimetrů. „Čekal jsem, že to ještě posunu, protože první pokus je takový zajišťovací, ale díky bohu za 810. Byl to obrovský osobní rekord plus halový český rekord do 23 let,“ ví jednadvacetiletý atlet.

Přehrát

00:00 / 00:00

První pokus měl být zajišťovací, Radek Juška s ním ale získal dálkařské stříbro. Po závodě s ním mluvil reportér ČRo Jakub Marek

K životnímu úspěchu mu pomohli i diváci ve velmi slušně zaplněné O2 Areně. „Byli úplně úžasní. Je to doma, takže spousta domácích fanoušků, k tomu rodina a příbuzenstvo, pomohli strašně moc,“ pochválil diváky.

Jméno Radka Jušky čeští fanoušci doposud příliš neznali, to by se teď mohlo změnit. „Myslím, že to moc velká změna nebude. Zatím si to moc nepřipouštím, snad to bude do budoucna lepší,“ očekává svěřenec trenéra Nikolaje Goroškova.

Dálkař Juška má z HME stříbro, Klučinová a Prášil jsou bronzoví

Číst článek

Oslavy stříbrné medaili se trochu protáhnou. „Dnes večer to oslavíme s rodinou, ale největší oslava asi čeká v neděli, protože slavím i narozeniny. Tam to všechno vypukne,“ těší se stříbrný medailista z HME Radek Juška.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme