Výbuch na Karlově náměstí policie kvalifikovala jako trestný čin. Pachateli hrozí až tři roky vězení

Výbuch v telefonní budce na pražském Karlově náměstí vyšetřovatelé prozatím kvalifikovali jako trestný čin poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, informovala policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté uzavřeli část Karlova náměstí, kvůli výbuchu zábavní pyrotechniky

Policisté uzavřeli část Karlova náměstí, kvůli výbuchu zábavní pyrotechniky | Foto: Veronika Hlaváčová | Zdroj: Český rozhlas

„V současné době jsme to kvalifikovali jako trestný čin poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení,“ řekla Zoulová.

Viníkovi, po kterém policie od čtvrtečního večera pátrá, hrozí až tři roky vězení. Podle Zoulové ale lze očekávat, že právní kvalifikace se bude ještě měnit.

„Právní kvalifikaci jsme museli stanovit kvůli tomu, aby mohly být zadány odborné znalecké posudky. Dá se tedy očekávat, že to bude překvalifikováno právě na základě těch informací, které nám odhalí až expertní zkoumání,“ vysvětlila Zoulová.

Podle policie detonaci zřejmě způsobila neodborná manipulace se zábavní pyrotechnikou. Pro odpalování dělbuchů přitom Praha podle mluvčího Víta Hofmana vyhradila jen 14 míst. Jinde to s výjimkou 1. ledna a 31. prosince zakazuje.

Kvůli výbuchu policie ve čtvrtek večer uzavřela část Karlova náměstí v Praze. Při výbuchu byla lehce zraněna šestnáctiletá dívka. Tu záchranáři na místě ošetřili a pustili ji do domácího ošetřování.

Policisté uzavřeli část Karlova náměstí. Hlášena je exploze, jedna dívka zraněna | Foto: Veronika Hlaváčová

Evelyna Kulíšková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme