Kellner, Babiš, Vítek. Pořadí nejbohatších Čechů se nezměnilo, jejich majetek ale rostl

Časopis Forbes zveřejnil pravidelný přehled nejbohatších Čechů. Pořadí se oproti loňskému roku v podstatě nezměnilo. Nejbohatším Čechem zůstává podle časopisu Forbes vlastník investiční skupiny PPF Petr Kellner s 255 miliardami korun, druhý je nadále majitel společnosti Agrofert a ministr financí Andrej Babiš se 70 miliardami Kč. O třetí příčku se dělí vlastník realitní a investiční skupiny CPI Radovan Vítek s ropným magnátem Karlem Komárkem, který vlastní skupinu KKCG. Jejich jmění se odhaduje na 49 miliard korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrej Babiš

Andrej Babiš | Foto: Václav Šálek | Zdroj: ČTK

Změna je v tom, že majetek nejbohatších Čechů dál rostl. Souhrnný majetek 60 nejúspěšnějších tuzemských byznysmenů se podle Forbesu zvýšil na 846 miliard korun. V meziročním srovnání na padesátce podnikatelů, kteří byli v žebříčku již loni, rostlo jejich jmění o téměř 14 procent.

Bohatí zchudli, plyne ze žebříčku časopisu Forbes. Nejbohatší je Bill Gates, Petr Kellner skončil 96.

Číst článek

Do žebříčku se dostalo 11 nováčků. Nejvýše Jiří Písařík na 24. místě s téměř sedmi a čtvrt miliardami korun. Písařík stojí za společností Bohemia Energy. Skupina, kterou řídí a vlastní společně s manželkou, obsluhuje přes milion zákazníků v České republice a na Slovensku a je největším tuzemským alternativním dodavatelem energií.

Data poskytují sami miliardáři

Čísla jsou podle magazínu ve většině případů vypočítána ve spolupráci se samotnými miliardáři. Výsledné číslo je odhadem čistého jmění, které vyjadřuje, kolik by daný člověk mohl získat peněz, pokud by se rozhodl prodat všechen svůj majetek, tedy hlavně firmy, cenné papíry, významné nemovitosti, a zároveň by poplatil všechny své dluhy.

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme