Každý, kdo vsadí proti euru, ztratí, tvrdí německý ministr financí

Německý ministr financí Wolfgang Schäuble vyhlásil válku eurospekulantům. V rozhovoru pro deník Bild am Sonntag zároveň odmítl kritiku německé finanční a hospodářské politiky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Wolfgang Schäuble

Wolfgang Schäuble | Foto: Bundesministerium des Innern

„Každý, kdo vsází peníze proti euru, nebude mít úspěch,“ pronesl v rozhovoru pro nedělník ministr financí. Wolfgang Schaüble také obvinil všechny, kteří volali po návratu k německé marce z nereálné nostalgie.

Každý, kdo sleduje vývoj německé ekonomiky podle ministra ví, že euro je pro Německo výhodné. Připomněl, že Německo z jednotné měny profituje a například inflace je nižší než v dobách marky.

V předvečer evropského summitu odmítl Schäuble kritiku, která na adresu Berlína během eurokrize často zaznívá. Němci podle něho přistupují ke krizi odpovědně a naopak hrají v záchraně eura vůdčí roli.

Klára Stejskalová, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme