Pařížská konference o azylové politice je jen pro některé

V Paříži se schází zástupci některých velkých evropských států a Kanady. Jednat budou o azylové politice a imigraci. V souvislosti s repatriacemi Romů z Francie a Itálie kritizovaly některé unijní země včetně České republiky omezený výběr účastníků setkání.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Řeka Seina v Paříži

Řeka Seina v Paříži | Foto: licence Creative Commons Attribution 3.0 Unported, Pline

Podle francouzského ministerstva pro přistěhovalectví je to pracovní seminář. Francouzský ministr pro imigraci Eric Besson mluví o neformálním setkání hlavních evropských států a Kanady, na němž si politici mají vyměnit zkušenosti.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Paříži se jedná o azylové politice a imigraci. Podrobnosti přidává zpravodaj ČRo Jan Pokorný

Evropská unie a Kanada dostávají nejvíce žádostí o azyl. Podle francouzského ministerstva pro přistěhovalectví má setkání sloužit také jako příprava pro evropskou ministerskou konferenci o azylu, která se uskuteční v polovině září.

Některé státy neposlaly do Paříže ministry. Z Německa a Řecka přijíždějí náměstci. Na semináři bude i evropská komisařka pro vnitřní záležitosti a belgický ministr pro migraci a azylovou politiku jako zástupce země předsedající Evropské unii.

O víkendu se ve Francii konaly demonstrace proti imigrační politice prezidenta Sarkozyho. Podle agentury Reuters ministr Besson dokonce odložil svatbu poté, co mu na Facebooku někdo vyhrožoval, že naruší obřad.

Jan Pokorný, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme