Problémy s přistěhovalci řeší vedle Francie i Nizozemsko

S problematickými přistěhovalci z východní Evropy se potýká Nizozemsko. Městská rada v přístavu Rotterdam si neví rady s přílivem emigrantů z Bulharska. Za největší problém považuje tamní radnice ubytování přistěhovalců.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Middellandstraat v Rotterdamu s obchodem Andaluce je typická multikulturní ulice

Middellandstraat v Rotterdamu s obchodem Andaluce je typická multikulturní ulice | Foto: Pavla Kvapilová

Pomoc se zajištěním bydlení pro nezvané hosty slíbila Rotterdamu vláda. Jenže ta stará premiéra Balkenendeho je už vlastně na odchodu a nová není skoro 4 měsíce po volbách stále v dohledu.

Podle vyjádření rotterdamské radnice, citovaného deníkem NRC Handelsblad, žijí v přístavním městě asi 4 tisíce Bulharů, hlavně příslušníků turecké menšiny.

Stejně jako emigranti z Rumunska potřebují pracovní povolení. Jde ale o skupinu lidí s nízkým vzděláním, často ani neovládajících bulharštinu, natož jiný evropský jazyk.

Podle průzkumu rotterdamské radnice se zapojují do šedé ekonomiky a práci si hledají „na černo". Rotterdam zatím nerozhodl, co s bulharskými Turky udělá dál.

Pavel Novák, Aneta Vojtěchová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme