Francie a Rumunsko projednají repatriaci Romů

Francie a Rumunsko hledá řešení problému s Romy. Zatímco Francie zpřísňuje bezpečnostní politiku vůči imigrantům, do Rumunska přicházejí Romové, kteří tam žít nechtějí. Francouzský ministr vnitra chce proto Rumunům navrhnout některé kroky, které by pomohly řešit problém romských komunit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

romové

romové | Foto: Vít Pohanka | Zdroj: Český rozhlas

Obě strany se mají v Paříži dobrat toho, jak bojovat proti zločineckým organizacím, které zneužívají společenství Romů a zejména dětí.

Francie chce navrhnout konkrétní formy podpory integrace Romů v Rumunsku, a to zejména prostřednictvím evropských fondů. V tomto je podle francouzského ministerstva zahraničí zásadní podpora EU a EK. Na stole budou i návrhy, jak vytvořit pro Romy, kteří se museli vrátit z Francie do Rumunska co nejlepší podmínky pro jejich začlenění do tamního života.

Paříž chystá setkání některých ministrů vnitra členských států EU na září. Zatím ale nedostalo pozvánku ani Rumunsko nebo Bulharsko a nic takového se neobjevilo ani na stole Evropské komise.

Jan Pokorný, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme