Diváci v kině zhlédli část seriálu Kosmo. ‚Situační tragédii' odvysílá televize

Diváci v pátek v kinech otestovali nový český seriál, a to ještě před jeho televizní premiérou. V pěti vybraných sálech mohli lidé ohodnotit první tři díly minisérie Kosmo. Výtěžek z projekcí půjde na charitu. Seriál napsal pro Českou televizi scénárista Tomáš Baldýnský, který ho označuje za situační tragédii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Baldýnský hostem Radia Wave

Tomáš Baldýnský hostem Radia Wave | Foto: Martin Melichar

Český stát dostane peníze od Evropské unie na vytunelovaný projekt a kvůli hrozící pokutě ho musí dokončit, začíná děj minisérie. Následuje odlet českých kosmonautů do vesmíru.

„Podle mě je nejlepší komedie smutná, protože se vždycky rádi smějeme lidem, kteří nějak trpí. To znamená, že si myslím, že smutek by v komedii měl být,“ řekl scénárista Tomáš Baldýnský.

„Když se podíváte na všechny dobré komedie, třeba i ty nejbláznivější – Maléry pana účetního, to je vlastně strašně smutný, depresivní film o chlapovi, který je úplně v háji, a lidi se taky smějí nahlas,“ dal příklad.

Premiéra Vlka z Královských Vinohrad. Režisér Jan Němec se jí nedožil

Číst článek

Tvůrcům se zalíbilo letní promítání na festivalech a teď pokračují v kinech. Výtěžek z projekcí bude věnován na charitu. Jako první uvedlo část seriálu Kosmo pražské Bio Oko a bylo vyprodané.

Kdo se ale v pátek na promítání nedostal a nechce čekat na televizní vysílání, může první tři díly seriálu vidět ještě za týden v brněnském kině Scala, za čtrnáct dní v dalším pražském kině Aero, 1. října v rámci festivalu Fokus Fest v Semilech a naposled i 7. října v královehradeckém Bio Central.

Ve vysílacím plánu České televize zatím seriál není. Tvůrci počítají s uvedením až po skončení krajských voleb.

Ondřej Bambas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme