Mary Poppinsová bude mít pokračování. Ve filmu si znovu zahraje i Dick Van Dyke

Klasický film Mary Poppinsová z roku 1964 se dočká pokračování. Kouzelnou létající dětskou chůvu ve snímku Mary Poppins Returns (Mary Poppinsová se vrací) si zahraje Emily Bluntová. Ve filmu se znovu objeví nyní 91letý Dick Van Dyke, který hrál v originále dvojroli kominíka a bankéře, informoval The Hollywood Reporter.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dick Van Dyke jako Bert a Julie Andrews jako Mary Poppins ve filmu z roku 1964

Dick Van Dyke jako Bert a Julie Andrews jako Mary Poppins ve filmu z roku 1964 | Foto: Fotobanka Profimedia

„Tohle pokračování se prý odehrává o 20 let později, když už jsou děti velké. Je to skvělé obsazení – Meryl Streepová, Angela Lansburyová a ten chlápek z muzikálu Hamilton (Lin-Manuel Miranda – pozn. redakce),“ řekl Van Dyke deníku.

91letý herec pro Entertainment Tonight řekl, že v pokračování bude hrát bankéřova syna. „Na své roli pojedu pracovat na jaře do Londýna. Budu mít malé taneční a pěvecké číslo. Budu jeho součástí,“ dodal.

Režisérem bude Rob Marshall, který natočil například oscarové Chicago. Snímek by se měl dostat do kin za dva roky o Vánocích.

„Originál filmu pro mě znamená osobně tolik. Těším se na tvoření filmového muzikálu, který dovede přivést Mary Poppinsovou spolu s jejím sdělením, že zázraky se dějí i v těch nejtěžších časech, celé nové generaci,“ uvedl režisér pro The Hollywood Reporter.

Děj nového filmu bude zasazen do 30. let minulého století, kdy už dospělou Jane a Michaela Banksovi po rodinné tragédii navštíví jejich bývalá chůva.

Hlavní postavu v původním filmu, natočeném podle stejnojmenné knihy Pamely Lyndon Traversové, ztvárnila britská herečka, zpěvačka a spisovatelka Julie Andrewsová. Za tuto roli získala Oscara.

ČTK, dp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme