Arsenal se v Barceloně pokusí o nemožné. Naděje je malá, ale ukážeme to nejlepší, říká Wenger

Ještě před pár týdny to vypadalo na výjimečnou sezonu, ale teď už to rozhodně tak slavné není. Fotbalisté Arsenalu už skoro ztratili šance na titul v nejvyšší anglické soutěži a také v Lize mistrů jsou teď velmi blízko vyřazení. Do dnešní odvety v Barceloně nastoupí bez zraněného gólmana Petra Čecha a případný postup by byl i vzhledem k domácí porážce 0:2 obrovskou senzací. Francouzský kouč Arsenalu Arsene Wenger naději ale neztrácí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Arsenalu Arsene Wenger

Trenér Arsenalu Arsene Wenger | Zdroj: Reuters

„Samozřejmě bojujeme, abychom vyhráli trofeje. A v tomhle okamžiku nejsme favoriti na jejich zisk,“ přiznává Arsene Wenger.

„Ale nezáleží na tom, jak velkou šanci máme. Myslím, že Premier League je docela otevřená. Mnohem víc, než si lidé myslí. V Lize mistrů máme velmi malou naději, ale ukážeme to nejlepší. Nikdy nevíte,“ věří Wenger, že pro londýnský tým ještě nemusí skončit sezona bez velkého vítězství.

Přehrát

00:00 / 00:00

Téměř nemožná mise čeká svěřence Arséna Wengera v odvetě LM proti Barceloně. Na Nou Campu se hráči Arsenalu pokusí zvrátit porážku 0:2

Tlak se ovšem stupňuje. A občas se objevuje otázka, jestli má zkušený trenér po skoro dvaceti letech na lavičce Arsenalu ještě mužstvu co dát.

„Jsem stejně motivovaný jako první den, kdy jsem přišel. Cítím větší tlak a zodpovědnost na to vydržet v klubu a posunout ho dál,“ nepochybuje o svém působení 66letý kouč. Wenger pořád jasně dává najevo oddanost klubu, který si mohl formovat - a také to dělal a dělá - podle svého.

„Tvrdě jsem na tom pracoval bez externích zdrojů. A myslím, že když srovnáte klub z doby, kdy jsem přišel, s tím, kde je dnes, tak jsme se pohnuli dopředu. A to bez peněz od někoho, jen z prostředků, které jsou vyprodukované kvalitou naší práce,“ zdůrazňuje.

Úspěchy měl Arsene Wenger s londýnským týmem nesporné, jenže ve velkých soutěžích už jsou poměrně zašlé. Anglickou ligu vyhrál naposledy před dvanácti lety a v Lize mistrů zažil největší úspěch v sezoně 2005/2006, kdy byl Arsenal ve finále.

V tom prohrál právě s Barcelonou. A ani dnes to nevypadá s postupem Arsenalu nadějně. Otočit výsledek 0:2 na stadionu katalánského týmu, na Camp Nou, je skoro science fiction. Snažit se o to bude Arsenal od tři čtvrtě na devět večer.

Ve stejnou dobu začne i zápas Bayernu Mnichov proti Juventusu Turín, úvodní utkání skončilo remízou 2:2.

Mirko Vasič Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme