Čeští fotbalisté na Skoty nestačili. Na Letné jim podlehli 0:1

Česká fotbalová reprezentace dnes na Letné hostila výběr Skotska, se kterým se utkala v rámci přátelského utkání. Svěřenci Pavla Vrby se však v prvním letošním duelu úspěchu nedočkali, když podlehli Skotsku 0:1. Hosté o svém vítězství rozhodli již v 10. minutě, kdy se po brejku trefil Anya.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český fotbalista Vladimír Darida v souboji s McLeanem

Český fotbalista Vladimír Darida v souboji s McLeanem | Zdroj: Reuters

Čeští fotbalisté vstoupili do utkání se Skoty aktivně. Již v osmé minutě byl po ráně ze standardní situace gólu blízko Bořek Dočkal, ale jeho střela pouze orazítkovala břevno. Dorážku Tomáše Sivoka pak zlikvidoval gólman McGregor.

V 10. minutě následně Letou zmrazil brejk Skotů, který skončil brankou poté, co Sivok prohrál souboj s McLeanem, jenž následně našel Anyu, a ten v přímém souboji prostřelil gólmana Tomáše Koubka.

Zbytek prvního poločasu sice opět patřil Čechům, ale ti se vyrovnání nedočkali, takže po odehraných 45 minutách hry vedli hosté 1:0.

Před začátek druhé půle udělal trenér Vrba jednu změnu v sestavě, když Martina Frýdka nahradil Jiří Skalák.

Před ostatními adepty mám jen malý náskok, říká gólman Vaclík, možný nástupce Čecha

Číst článek

Ve druhém poločase český tým narážel na dobře organizovanou obranu hostů, která domácím nedovolovala příliš možností ke změně skóre.

Češi navíc měli i štěstí, protože rozhodčí McLaughlin přehlédl faul Limberského v pokutovém území.

V 82. minutě se do slibné šance dostal střídající Daniel Pudil, ale jeho střelu k tyči výborným zákrokem chytil brankář McGregor.

Když pak ani ve zbývajících minutách nenašel Vrbův výběr cestu k překonání obrany Skotů, dokráčelo utkání ke konečnému výsledku 1:0 pro hosty.

Češi poosmnácté v řadě neudrželi čisté konto

Pavel Vrba se tak ani na 18. pokus nedočkal na lavičce českého týmu čistého konta – další pokus na prolomení této série budou jeho svěřenci mít již za pět dní ve Švédsku.

Kouč českého národního týmu Pavel Vrba před přípravnými zápasy se Skotskem a Švédskem, který se odehraje v úterý, pozval na sraz celkem šest hráčů, kteří si mohli odbýt reprezentační premiéru.

Vrba před utkáním se Skoty do základní sestavy nakonec nominoval duo noviců - kromě fotbalisty pražské Sparty Martina Frýdka také gólmana Tomáše Koubka, který působí v Liberci. V průběhu hry se pak na hřiště z debutantů dostali ještě Lukáš Mareček a Jakub Rada.

V sestavě českého týmu kvůli zranění chybělo několik opor v čele s brankářem Petrem Čechem, jehož kapitánskou pásku pro dnešní zápas převzal stoper Tomáš Sivok.

V dnešních přípravných zápasech se kromě českého mužstva představili i další dva účastníci skupiny D nadcházejícího Eura. Zatímco favorité skupiny Španělé remizovali s Itálií, Turci si doma poradili se Švédskem v poměru 2:1.

Přípravné fotbalové utkání:

ČR - Skotsko 0:1 (0:1)
Branka: 10. Anya. Rozhodčí: McLaughlin - Broughton, Lynch (všichni Ir.). ŽK: Limberský, Skalák (oba ČR). Diváci: 14.580.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme