Čím víc Němce sleduji, tím víc mě rozčilují, říká před dalším kvalifikačním duelem kouč Jarolím

České fotbalisty čeká těžká zkouška. V sobotu 8. října nastoupí v Hamburku proti úřadujícím mistrům světa Němcům. Poté si v kvalifikaci o světový šampionát zahrají s Ázerbájdžánem. Trenér Karel Jarolím sestavoval po svém příchodu k národnímu týmu druhou nominaci, a byla pro něj těžší než ta předchozí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reprezentační trenér Karel Jarolím

Reprezentační trenér Karel Jarolím | Zdroj: ČTK

„Jednoduché to není,“ přiznává zkušený trenér, který poznává, jak náročné je v této době nahrazovat jednoho z klíčových fotbalistů reprezentace – Vladimíra Daridu.

„Trošku nám to zkomplikoval Vláďa Darida, který je zraněný a o kterém si myslím, že by byl v základu. Určitá komplikace to určitě je, ale na druhou stranu věřím tomu, že to bude výzva pro ostatní hráče,“ říká kouč Karel Jarolím, který musí najít vhodnou alternativu do zálohy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trošku nám to zkomplikoval Vláďa Darida, který je zraněný, říká k nominaci před zápasem v Německu reprezentační kouč Karel Jarolím

Zraněných hráčů z minulé nominace je víc, u některých fotbalistů je pak jejich stav nejistý, a tak zůstala v kádru ještě čtyři místa volná. Co je ale jisté – pokud nenastane žádný problém, pojede tentokrát s národním A týmem útočník Sampdorie Janov Patrik Schick, jinak člen reprezentační jednadvacítky.

„Byl jsem ho sledovat ve kvalifikačním utkání jednadvacítky v Belgii. Samozřejmě bych byl radši, kdyby v italské lize nastupoval, i když možná dostal více prostoru než před tím. Typologicky je to jiný útočník než Škoda nebo Necid, takže z tohoto důvodu je v nominaci,“ vysvětluje Karel Jarolím.

Schicka čeká první ostrý výlet s reprezentací, Jarolím nominoval i Petrželu a Sivoka

Číst článek

A Vítězslav Lavička, trenér reprezentačního výběru do 21 let, s tímhle rozhodnutím rozhodně souhlasil - jako se správným krokem i pro hráče samotného. Schick tak možná podruhé nastoupí za národní tým, a to hned na půdě aktuálních mistrů světa z Německa. Jak překvapit tenhle tým plný hvězd, už Karel Jarolím vymýšlí.

„Zatím se mi spí dobře. Němce nějak prostudované máme, pak ale je otázkou, jak se nám proti nim podaří reagovat na hřišti. Zmapované je máme, jednoduché to nebude – to vám můžu říct, protože čím víc je sleduji, tím víc mě rozčilují. Věřím ale, že jim nevytvoříme podmínky, které by jim vyhovovaly,“ snaží se reprezentační kouč najít nejlepší možnou taktiku.

Na nejbližší zápasy se mu po zranění vrací do týmu zkušený stoper Tomáš Sivok, po delší době se objevuje v nominaci Milan Petržela.

Mirko Vasić, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme