Fotbalista David Lafata dostal za nafilmovaný pád pokutu 50 tisíc korun

Fotbalista David Lafata dostal za nafilmovanou penaltu při utkání s Teplicemi pokutu padesát tisíc korun. Pokutu mu dala Disciplinární komise Fotbalové asociace a útočník Sparty se proti ní nebude odvolávat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Lafata

David Lafata | Foto: Filip Jandourek

„Trest přijímám. Ale vyjadřovat se k tomu už nebudu, už toho bylo napsáno dost," řekl David Lafata po jednání disciplinárky na Strahově.

Pokuta 50 tisíc korun, kterou si prý mimochodem podle Kasíka zaplatí Lafata sám, je nejvyšší, jakou disciplinární komise za simulování udělila.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jednání disciplinární komise v případu Davida Lafaty sledoval reportér ČRo Jan Suchan

„Polehčující okolností bylo napomáhání při objasňování provinění a lítost. Přitěžující okolností bylo, že byla zásadním způsobem ovlivněna regulérnost zápasu,“ vysvětlil předseda komise Richard Baček.

O zastavení činnosti disciplinárka neuvažovala. „Řády nám sice teoreticky umožňují udělit v podobných případech až čtyřzápasový distanc, ale vzhledem k předchozím trestům v podobných případech jsme o tom ani nehlasovali," dodal.

Český reprezentant a čerstvý držitel ocenění Fotbalista roku nasimuloval pád v poslední minutě utkání 21. kola a z následného pokutového kopu rozhodl o výhře domácích záložník Bořek Dočkal.

Na webu Sparty Lafata dva dny po incidentu přiznal, že pád v pokutovém území Teplic nafilmoval. „Pád jsem přihrál, přestože mu předcházel kontakt s protihráčem. Uvědomuji si, že to nebylo správné, a opravdu na to nejsem pyšný. Lidé, kteří mě dobře znají, vědí, že to není můj styl," uvedl.

„Moje jednání vyplynulo částečně z frustrace z vývoje důležitého utkání a také z toho, že mi nebyla uznána regulérní branka," připomněl Lafata okamžik z 65. minuty, kdy mu asistent rozhodčího Robert Hájek chybně odmával ofsajd.

Marek Augustin, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme