Fotbalisté Ostravy slaví první výhru, Olomouc porazili gólem Machovce 1:0

V předehrávce 9. kola Synot ligy vyhrál ostravský Baník nad Sigmou Olomouc 1:0, když jediný gól zápasu dal v závěru prvního poločasu Machovec. Pro Ostravu je to první vítězství v sezoně a se ziskem čtyř bodů se dotáhla na předposlední Bohemians 1905.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Ostravy vyhráli v Synot lize nad Olomoucí. Roman Hubník (vlevo) brání Daniela Holzera.

Fotbalisté Ostravy vyhráli v Synot lize nad Olomoucí. Roman Hubník (vlevo) brání Daniela Holzera. | Zdroj: ČTK

Olomouc naopak pokračuje v nevýrazných výkonech a propadla se na 13. místo tabulky pouze s tříbodovým náskokem na sestupové příčky.

V utkání přitom mohla jít Sigma jako první do vedení, když Pavlenka vyrazil přihrávku Hály k Faltovi, který neuvěřitelně minul prázdnou ostravskou branku.

Na další šance jsme čekali až do závěru první půle. Nejdříve vychytal olomoucký Buchta Kukece, ale na hlavičku Machovce nedosáhl. V poslední minutě úvodního dějství ještě Machovec nastřelil břevno a od něj se míč odrazil před brankovou čáru.

Po hodině hry mohl zvýšit na rozdíl dvou gólů Červenka, ale netrefil olomouckou branku. A v závěru toho mohli ostravští litovat. Zcela sám hlavičkoval před Pavlenkou Plšek, ale trefil pouze ostravského brankáře, který si poradil i s jeho dorážkou.

9. kolo první fotbalové ligy:

Baník Ostrava - Sigma Olomouc 1:0 (1:0)
Branka: 41. Machovec. Rozhodčí: Orel - Mencl, Blažej. ŽK: Machovec. Diváci: 7329.
Ostrava: Pavlenka - Dostál, Kaša, Machovec, Holzer - Ježdík, Lásik - Narh (88. Mondek), Kukec (81. Kouřil), De Azevedo - Červenka (70. Mičola). Trenér: Korytář.
Olomouc: Buchta - Hála, Radakovič, Hubník, Vepřek - Houska, Rajnoch (46. Plšek) - Navrátil, Ordoš, Falta (69. Petr) - Malec (46. Chorý). Trenér: Kalvoda.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme