Fotbalisté Plzně hráli přes hodinu v deseti. I tak zvítězili na Dukle a vedou ligu

Fotbalisté Plzně ve 12. kole první ligy zvítězili na hřišti Dukly 1:0, přestože hráli hodinu o deseti bez vyloučeného Milana Petržely. Vedení po gólu Tomáše Hořavy však i přes tlak domácích udrželi, zejména zásluhou skvělých zákroků brankáře Matúše Kozáčika. Viktoria tak poskočila na první místo tabulky, kde má tříbodový náskok na druhou Mladou Boleslav. Dukla je desátá, když v posledních čtyřech zápasech dala jediný gól.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Plzně převzali první místo v tabulce

Fotbalisté Plzně převzali první místo v tabulce | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Plzeň nastoupila v téměř stejné sestavě jako při výhře nad Spartou, jen místo Zemana dostal šanci uzdravený Kopic. Jenže na výkon proti Spartě se Viktoriáni rozpomínali těžko. Dukla byla na hřišti jasně lepší a úřadujícího mistra přehrávala.

V 10. minutě utekl Olayinka a svou střelu skryl za obránce, brankář Kozáčik však vytáhl dobrý zákrok a začal tak se svým trápením domácích střelců. O chvíli později slovenský reprezentační gólman vyrazil nepříjemnou skákavou střelu Považance a následně skvěle zneškodnil i hlavičku zblízka v podání Čajiče. Dorážející Olayinka pak stál v ofsajdu a gól tak neplatil.

Můžeme být rádi, že jsme tady uhráli remízu, přiznal po zápase v Jablonci gólman Slavie Pavlenka

Číst článek

To Plzeň domácím udělila lekci z produktivity a prosadila se z první šance. Rohový kop prodloužil Hubník a Hořava hlavou otevřel skóre. Inkasovaný gól na chvíli Duklu vykolejil a Plzeň vyrovnala hru, ovšem ve třicáté minutě si zápas zkomplikovala. Během tří minut dostal dvě žluté karty reprezentant Petržela a byl vyloučen.

Dukla oslabeného soupeře znovu zatlačila, ale Plzeň se dobře bránila. A když už se do zakončení dostal Olayinka, Kozáčik jeho střelu do šibenice znovu skvěle vychytal. Těsně před poločasem pak mohli hosté získat větší klid, když po Hrošovského pasu unikal Krmenčík, ale při pokusu o lob vysoko přestřelil branku.

Po změně stran se hrálo skoro neustále na branku oslabené Plzně, ale obranný blok Západočechů byl kompaktní a Dukla se tak dostávala jen k nepřesným střelám z dálky. Naopak Krmenčík znovu utekl, ovšem z úhlu trefil jen brankáře Radu.

Kozáčik pak zlikvidoval další nebezpečnou střelu Považance a pokus Néstora skončil jen těsně vedle. Víc už ale domácí nevymysleli.

12. kolo první fotbalové ligy:
Dukla Praha - Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)
Branka: 17. Hořava. Rozhodčí: Jílek - Dobrovolný, Myška. ŽK: Kušnír, Beauguel - Petržela, Limberský, Kozáčik. ČK: 30. Petržela (Plzeň). Diváci: 2782.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme