Fotbalová Slavia opět ovládla Silvestrovské derby. Spartu porazila o čtyři branky

Fotbalový rok 2016 zakončilo tradiční Silvestrovské derby internacionálů mezi Slavií a Spartou, které se odehrálo již po jednatřicáté. Z vysokého vítězství 7:3 se v něm radovali sešívaní, i díky hattricku ještě nedávno ligového hráče Karla Pitáka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Piták se snaží překonat Jaromíra Blažka

Karel Piták se snaží překonat Jaromíra Blažka | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Ten příběh se v Edenu opakoval neustále. Fanoušci vyvolávají jméno Jaromíra Blažka po některém z mnoha výtečných zákroků, jenže chvíli na to gólmana Sparty stejně některý ze slávistů překonal. Karel Piták hned třikrát.

„Dobrý, premiéra a vítězství, takže jsem si to užil. Je příjemné potkat se s klukama, se kterými jsem hrával. Je radost hrát s takovými hráči,“ pochválil nováček silvestrovského derby třeba bratry ve slávistickém triku Davida a Lukáše Jarolímovi, Pavla Kuku a další spoluhráče, kteří zaměstnávali Jaromíra Blažka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Je příjemné potkat se s klukama, se kterými jsem hrával, prohlásil po Silvestrovském derby Karel Piták

„Slavia si zase kupuje, koho chce, takže jsem zvědav, jak dlouho to vydrží. Oni mívají takové ty periody a za čas tady nebude nic… Ale ne, to bych nechtěl,“ rýpnul si tak jen zlehka do největšího rivala Jaromír Blažek a naráží tím na momentálně úspěšnou éru konkurenčního tábora.

Ano, slávisté jsou zvyklí vyhrávat v derby internacionálů, vždyť do něj dlouhodobě staví fotbalisty s menším obvodem pasu, jak v nadsázce připomínají někteří fanoušci. Ale aby zvítězili v posledním zápase v roce a zároveň byli v ligové tabulce před Spartou, to už pár let nezažili.

„Třeba začíná nová éra,“ smál se Karel Piták.

Tady se tedy nejlepší hráči zápasu neshodnou, ale pokud jde o přání do nového roku, tam už mají cíle hodně podobné.

„Přejeme si nic víc než zdraví. Když je zdraví, tak to ostatní už přijde,“ říká zřejmě nejenom za všechny sparťany a slávisty v derby gólman Jaromír Blažek

31. Silvestrovské fotbalové derby internacionálů Slavia - Sparta:
Hráči nad 35 let (2x25 min., bilance po utkání 21-4-6):
Slavia - Sparta 7:3 (4:1)
Branky: 13., 18. a 28. Piták, 1. D. Jarolím, 9. Müller, 35. Kuka, 44. J. Černý - 24. Novotný z pen., 33. Kincl, 45. Stracený z pen.

Hráči nad 45 let (2x20 min., bilance po utkání 5-7-2):
Slavia - Sparta 3:3 (1:1)
Branky: 14. a 39. Řehák, 28. Šimůnek - 20. Budka z pen., 33. Vrabec, 37. Margolius.

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme