Kapitán Sparty Řepka dostal za plivnutí trest na tři utkání

Fotbalista pražské Sparty Tomáš Řepka dostal za nesportovní chování v ligovém duelu se Slováckem od disciplinární komise Českomoravského fotbalového svazu trest na tři zápasy, navíc nesmí zastávat do konce roku funkci kapitána. Šestatřicetiletý stoper v inkriminovaném utkání plivl na Ladislava Volešáka, rozhodčí ale jeho čin neviděl. Jeden duel už si Řepka odpykal o víkendu za střetnutí Sparty v Českých Budějovicích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Řepka odchází z jednání DK ČMFS

Tomáš Řepka odchází z jednání DK ČMFS | Zdroj: ČTK

Obránce pražské Sparty Tomáš Řepka dostal za svůj prohřešek jeden z nižších možných trestů. Sazebník disciplinární komise totiž umožňuje zastavit hráči za nesportovní chování činnost od dvou do osmi utkání nepodmíněně.

Ze třízápasové porce už si Řepka třetinu odpykal v souboji v Českých Budějovicích a chybět bude i v domácím utkání s Baníkem Ostrava a nezahraje si také duel pátého kola v Příbrami. Komise ale při projednávání výše trestu přihlédla k polehčujícím okolnostem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kapitán Sparty Řepka dostal za plivnutí trest na tři utkání

„Hráč za prvé vyslovil lítost, zároveň se k činu přiznal, byl vyprovokován a ještě jsou tam další body, které jsou přesně taxativně stanoveny,“ vysvětlil Jaroslav Kolář z Českomoravského fotbalového svazu.

Co naopak Tomáši Řepkovi přitížilo, byl podle komise fakt, že jednal v pozici kapitána a tak mu navíc vystavila zákaz nosit kapitánskou pásku až do konce kalendářního roku. I zde je délka trestu blíže spodní hranici sazebníku. Důvod je jednoduchý - podle řádů se na Řepku nepohlíží jako na recidivistu

„Disciplinární řád jasně říká, že opakovaný přestupek je v rozmezí dvou let. Co se týká hrubého nesportovního chování Tomáše Řepky, tak jeho poslední hrubé nesportovní chování bylo někdy v květnu roku 2008, takže nespadá do hranice dvou let,“ uvedl Jaroslav Kolář.

Jakým způsobem se Řepka před komisí hájil, se lze jen domnívat. Na rozdíl od dřívějších dob jsou totiž jednání DK neveřejná a tak jsou novináři, potažmo veřejnost, odkázáni na ochotu zainteresovaných reagovat po vynesení verdiktu. Tomáš Řepka ochotný nebyl.

Z jednací síně vyšel se sklopenou hlavou, gestem odmítl jakékoli pokusy o rozhovor, kvapným krokem došel ke svému bílému Mercedesu a bez jediného slova odjel. Tedy podobně jako v září 2007, kdy za potyčku s pořadatelem v Teplicích a následný útok na kameramana dostal trest na sedm zápasů a nesměl 15 měsíců nosit kapitánskou pásku.

Petr Kadeřábek, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme